4.11.13

Bijeenkomst op Vrijdagavond 8 november 2013

Op vrijdagavond 8 november komt de TVN-Studiecentrum Assen_Odoorn bij elkaar om een onderwerp te  bestuderen uit de Geheime Leer deel II.

Dat onderwerp is : De Gevallen Engelen.
Als mensen het hebben over 'Gevallen Engelen', wordt bij velen het beeld van een 'duivel' of een 'boze geest' opgeroepen  beïnvloed door de vele soorten interpretaties van religies.

De Tijdloze Wijsheid schenkt ons een blik in het verleden om dit beeld aan te pakken en duidelijker te zien wat een 'gevallen engel' echt was en is. 

Het kan ons nieuwe inzichten geven hoe we, vanuit een dergelijk misverstand, in deze tijd opnieuw hier tegenover kunnen staan.

We gaan niet te diep in dit onderwerp, alleen de grote lijnen, doch dat zal al voldoende zijn om er anders over te kunnen denken.

---------------------------------------------------------------------

Volgende bijeenkomst is de 2e donderdag in februari - 13e febr.- (we hebben een winterstop) en gaan dan verder met het boeiende onderwerp : "REUZEN en Reuzen bouwwerken". 
Kijk in december voor de agenda bij Voorjaar 2013

--------------------------------------------------------------

De Geheime Leer is ook online te lezen (of zie rechterkolom) voor mensen die de boeken niet hebben. Het stuk - over de Gevallen Engelen- dat we bestuderen voor deze avond is (rechtstreeks) te vinden op:

http://www.theosofie.net/onlineliteratuur/geheimeleer/deel2/18gevallenengel.html

blz. 539 (GL II) .

§ 18

Over de mythe van de ‘gevallen engel’
in haar verschillende aspecten


A


De boze geest: wie en wat?

Voor informatie of vragen kunt u mailen met: assen@theosofie.nl


Graag tot dan!
------------------- 

Geen opmerkingen:

Translate